Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Εκλογές ή Μπάσκετ;


Αρχίσαμε να μπαίνουμε σε ρυθμό (νομίζουμε) αφού ήδη αρχίσαμε το «κανονικό» πρόγραμμα. Αυτό το χειμερινό, εννοώ. Ξύπνημα 6:45, πλύσιμο, ντύσιμο, πρωινό, σχολείο, δουλειά, επιστροφή στο σπίτι, διάβασμα, μαγείρεμα, παιχνίδι (απαραίτητο για τα πιτσιρίκια – και για μας), μπαλέτο, αγγλικά, λίγο ειδήσεις (ότι προλάβουμε στα πεταχτά), καληνύχτα και πάλι από την αρχή. Όσο και να τα μοιραστεί ένα ζευγάρι, είναι πολλά. Τόσα πολλά που κάποιες φορές, κάθεσαι και λες πως να κάνω κριτική για το τι έκανα και τι δεν έκανα σήμερα, αφού είναι τόσα πολλά που δεν προλαβαίνω καν να τα φέρω στο μυαλό μου. Μπήκαμε, λοιπόν, στο πρόγραμμα και να που ξαναβγαίνουμε (και εμείς και τα παιδιά).

Πέρσι ήταν οι απεργίες (ευτυχώς εμείς δεν είχαμε πολλές), φέτος είναι οι εκλογές. Παρασκευή – Δευτέρα off. Έτσι έχεις τον χρόνο να σκεφτείς τι να ψηφίσεις, αν δεν είσαι από εκείνους που είτε έχουν ήδη αποφασίσει (αφού έχουν σκεφτεί) ή δεν ήταν αντικείμενο σκέψης, αφού ήταν αυτονόητο τι θα ψηφίσουν. Εγώ ανήκω σε αυτή την περίπτωση που ξέρω τι δεν θα ψηφίσω! Καλό καιρό να έχει την Κυριακή και όλα θα είναι καλά. Θα βάλουμε τα καλά μας ρούχα και θα βγούμε στον ήλιο. Θα περάσουμε πρώτα από το εκλογικό τμήμα να την ρίξουμε και μετά βούρ για ήλιο. Με τα καλά μας, ρούχα.

Αυτές τις μέρες, έχω την μοναδική ευκαιρία να δω την κυρία Καλλιόπη και τον κύριο Αντώνη, που μένουν στην διπλανή μονοκατοικία, με ρούχα διαφορετικά από την πιτζάμα τους. Νομίζω ότι δεν βγαίνουν ποτέ από το σπίτι, παρά μόνο για να ψηφίσουν. Καπέλο μαγκούρα για τον κύριο Αντώνη και μαγκούρα για την κυρία Καλλιόπη και βέβαια τα καλά τους ρούχα. Τις ημέρες των εκλογών διαπιστώνω ότι τελικά, σε αυτή τη χώρα ζουν και άνθρωποι μεγαλύτεροι από 60 με 65 ετών. Ευτυχώς γιατί πάντα σκεπτόμουν ότι έχω άλλα 25 άντε 30 χρόνια ζωής ακόμα, αλλά τελικά, να που υπάρχουν και 70άριδες και 80άριδες. Φοράνε πάντα τα καλά τους, ρούχα και γυρνάνε σπίτι με τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια για να μην ξέρουν τι ψήφισαν,αφού κάποιοι πάνε στην σακούλα μόλις βγούν και βλέπουν τι πέταξες, λένε.

Έτσι και εμείς, θα φορέσουμε τα καλά μας και θα βγούμε. Θα φάμε έξω και γυρίσουμε φορτωμένοι περιοδικά για να περάσουμε το μεσημέρι, μέχρι το απόγευμα που θα βγουν τα πρώτα εξιτπολς, αφού έχει πιαστεί ο αντίχειρας από το ζαπιγκ για να δούμε τα πρώτα, από τους πρώτους.

Αυτές οι εκλογές όμως μας κρύβουν μια ακόμα έκπληξη, εκτός από το αποτέλεσμα που φαίνεται αμφίρροπο, αν όχι όσο αφορά το ποίος θα βγει πρώτος, αλλά κυρίως ως προς την διαφορά και την αυτοδυναμία και την πεντακομματική βουλή και τα σενάρια περί συνεργασιών. Άλλη μια έκπληξη είναι το ευρομπάσκετ. Αν είμαστε στον τελικό, θα πρέπει να μοιράσουμε τον χρόνο μας, μεταξύ αγώνα και κοκορομαχίας. Αγώνας μεταξύ Ελλάδας και κάποιας άλλης (αν φτάσουμε στο τελικό) και κοκορομαχιών όλων τον πολιτικών μας, που θα έχουν (όλοι) κερδίσει και που θα απορούν πως δεν βλέπουν όλοι οι άλλοι την νίκη τους και την σαφή εντολή που έλαβαν από τον λαό.

Εγώ ψηφίσω αγώνα. Εκεί τουλάχιστον θα μπορώ να βρίσω, να μουντζώσω και να χειροκροτήσω, να φωνάξω μπράβο, να πανηγυρίσω, να διαμαρτυρηθώ, να χαρώ, να έχω αγωνία, να παρακαλέσω να μπει. Σε άλλη περίπτωση (που δω τα πάνες των εκλογών) μόνο θα στεναχωρηθώ, γιατί κανείς τους δεν κατάλαβε το μήνυμα.



Κανείς τους δεν με κατάλαβε. Για άλλη μια φορά...

4 σχόλια:

hamomilaki Anthemis είπε...

Αγώνα, αγώνα σίγουρα :))
και τα τρίποντα αφιερωμένα στα χαμομηλάκια :))

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ανταποδίδω την επισκεψη και συμφωνω και με το χαμομηλακι τριποντα τριποντα.
Σελήνη

whispering-planet είπε...

Στείλε μαιλ να λάβεις πρόσκληση.
whispering.planet.admin@gmail.com

Marina είπε...

Τουλάχιστον στους αγώνες λίγο πολύ η ομάδα σου δεν σε πουλάει.

Συμφωνώ με τις ηλικίες και τις εκλογές. Και εγώ διαπιστώνω πόσο έχει αυξηθεί το όριο καλής ζωής, όλο καλοντυμένους ηλικιωμένουν συναντώ σε εκλογές που κατακλύζουν τις καφετέριες μετά, κυρίες απο το κομμωτήριο και κύριοι με το τσιγαράκι τους.

Δυστυχώς δεν με αντιπροσωπεύει κανένα κόμμα, δεν πιστεύω πιά τους πολιτικούς, τίποτα δεν κάνουν για τους πολίτες. Οπως και να έχει, καλή ψήφο να έχεις.