Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Βαρύ το πρόγραμμα...

Σήμερα δεν είμαι πολύ καλά. Από εχθές το βράδυ κάτι με ενοχλεί. Μια ο λαιμός μου , μια νοιώθω «κομμένος», δεν ξέρω, όλα μου φταίνε. Πρέπει να «πληρώνω» ακόμα το ξενύχτι της Κυριακής και των εκλογών. Που θα πάει; Θα περάσει.

Στο μεταξύ, σήμερα ξανά άρχισαν τα σχολεία. Σκεφτόμουνα πόσο κουράζονται τα παιδιά. Έχουν πολύ βαρύ πρόγραμμα, αφού ξεκινούν την μέρα τους στις 7:00 που ξυπνάνε και μέχρι το βράδυ στις 9:30, έχουν σχολείο, μελέτη, μπαλέτο, αγγλικά κλπ. Είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι. Ο χρόνος για παιχνίδι, λίγος τις καθημερινές και τελικά προσπαθούμε τα Σαββατοκύριακα να προχωρήσουμε λίγο παρακάτω, τουλάχιστον στην Γλώσσα και στα Μαθηματικά, ώστε να είναι πιο χαλαρή μέσα στην εβδομάδα. Αλήθεια, έχετε δει τα βιβλία της Γ’ Δημοτικού; Κάνουν ότι κάναμε εμείς οι 35άριδες στην Ε’ Δημοτικού.

Βαρύ, πολύ βαρύ το πρόγραμμά τους με πολλές απαιτήσεις από το σχολείο. Την μισή μέρα είναι έξω από το σπίτι, τουλάχιστον τα δικά μου, που πάνε σε ολοήμερο. Καλό το ολοήμερο, αφού έρχονται σχετικά διαβασμένα και δεν έχεις πολλά – πολλά να κάνεις, αλλά έτσι και αλλιώς μια ωρίτσα την έχεις. Από την επόμενη χρονιά, θα είναι και η μικρή στην Α’ Δημοτικού!! Χαρές που θα κάνουμε!!

Σας αφήνω, τώρα. Πάμε να διαβάσουμε μαθηματικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: