Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

Μεγάλη Ευκαιρία... Έτσι;



Τέλος τα πανηγύρια. Τα κεφάλια μέσα. Πέρασε και η Δευτέρα (μετά των εκλογών), η μέρα, κατά γενική ομολογία, της εκλογολογίας και τη μελέτης των αποτελεσμάτων και από αύριο στο κανονικό πρόγραμμα.

Τελικά στο ερώτημα Εκλογές ή Μπάσκετ, απάντησα μπάσκετ, αλλά δεν. Εκλογές είδα, τελικά και ντρέπομαι για αυτό, αλλά περίμενα να δω τα σχετικά με την αυτοδυναμία. ¨Όταν αυτή κλείδωσε, περίμενα αντιδράσεις. Αντιδράσεις, από ποιόν άλλο; Από τον Γιωργάκη. Αλλά που; Πάει έντεκα, πάει δώδεκα, πάει δωδεκάμισι, τίποτα. Ξεκίνησε και ο έρημος ο άλλος, (τι ποίος άλλος; ο Κωστάκης) να πάει στο Ζάππειο, αφού οι άλλοι δεν ξεκινούσαν, σου λέει, «εγώ θα περιμένω το εθιμοτυπικό;» και έφυγε, αλλά έλα που του την δίνει του Γιωργάκη και αποφασίζει να κάνει δηλώσεις (του ήρθε τώρα). Την ίδια ώρα της ήρθε και της Παπαρήγα και έτσι έμεινε ο Κωστάκης στο αυτοκίνητο να πηγαίνει με 10 για να κερδίσει χρόνο. Τι είπε ο Γιωργάκης; Είπε ότι θα διεκδικήσει και πάλι την ψήφο του εσωτερικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ!!!! ¨Έλα Χριστέ μου είπα και έκανα τον σταυρό μου «έχω και δύο παιδιά». Αρχίζει και ο Κωστάκης. Τι είπε; Είπε ότι θα συνεχίσει το έργο του!!! Γιατί; Τι έφταιξα; Νωρίτερα ο «Σύριζα και φύγαμε» μας ευχαρίστησε και δεσμευτικέ ότι θα ξανακατέβει στους δρόμους, ενώ η Παπαρήγα, είπε ότι από σήμερα θα δουλέψει. Τι φταίμε τώρα όλοι εμείς δεν ξέρω, αλλά μάλλον έτσι μας αξίζει. Ο φίλος μου, ο ΛΑΟΣ, είπε ότι θα συμφωνήσει και θα διαφωνήσει με την κυβέρνηση, αρκεί η Ελλάδα να μείνει στους Έλληνες. Έτσι που την κάνατε, δεν είμαι σίγουρος ότι την θέλουμε.... (που λέει ο λόγος..).

Κάπου εκεί και ενώ έλεγα άντε να κοιμηθούμε σιγά – σιγά, όλα τα κανάλια έψαχναν τον Βενιζέλο. Που είναι ο Βενιζέλος, που πάει και γιατί, «κάντε γρήγορα ρεπορτάζ» είπε η Στάη, βρε που είναι το παιδί και δεν το βρίσουμε, δεν μπορεί να χάθηκε έτσι, ξαφνικά, δεν το επιτρέπει και η σωματοδομή του.Τελικά αυτός κυνηγούσε τις κάμερες και αυτές αυτόν. Έκαναν γύρω – γύρω, στο Ζάππειο. «Τσα!! σας βρήκα» είπε"ο Βενιζέλος και άρχισε τις δηλώσεις, ότι «και αυτός είναι εδώ». Ρίγη τρόμου με διαπερνούν. Και αυτός, εδώ!!! Πάω να δω αν τα παιδιά είναι καλά, αν είναι σκεπασμένα. Δεν ξέρω τρόμαξα, είχα μια ανάγκη να τα δω...

Τελικά όλοι κέρδισαν, εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τον λαό. Όχι γιατί το συμφέρον του λαού είναι το ΠΑΣΟΚ, αλλά να έτσι τα έφερε η μοίρα. Μαζί να κλαίμε. Απλά, εμείς θα κλαίγαμε έτσι και αλλιώς.

Με αυτά και μ’ αυτά, κοιμήθηκα στις τρεις και σήμερα είμαι κουρούπελο. Το κεφάλι μου βουίζει και τα μάτια μου τσούζουν και έχω ραντεβού στις εφτά το απόγευμα, πράγμα που σημαίνει ότι σπίτι πάμε κατά τις εννιά! Θα χάσω τις καλύτερες ειδήσεις των τελευταίων τριάμισι ετών. Όλοι θα έχουν τον Βενιζέλο και θα προσπαθεί να εξηγήσει, με ποιόν τρόπο (βάσει του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ), θα κατέβει στις εκλογές και θα ανέβει στο ανώτερο αξίωμα, για να κατέβει ο Γιωργάκης, που δεν κατάφερε να ανέβει και δεν κατέβασε τον Κωστάκη που δεν κατέβηκε και έμεινε επάνω και οι άλλοι κάτω, εκτός από τους μικρούς που ανέβηκαν, αλλά όχι τόσο ώστε να κατέβει ο Κωστάκης.

Κοίτα τώρα, πόσο "άτυχος" είναι ο Κωστάκης, που κέρδισε τις εκλογές, αλλά τα φώτα της δημοσιότητας είναι αλλού. Μπήκε μπροστά στους προβολείς ο Βενιζέλος και «έσβησε» τα φώτα. Έτσι εκεί στο σκοτάδι και ενώ όλοι θα ασχολούμαστε με τις λεπτομέρειες του καταστατικού, η κυβέρνηση του Κωστάκη, θα ασκήσει εξουσία. Εκεί στο σκοτάδι. Τα φώτα, τώρα είναι αλλού....

Μεγάλη Ευκαιρία..... Τα φώτα είναι αλλού και όλοι ξενυχτισμένοι....Ας ασκήσουμε εξουσία... Έτσι Κωστάκη!

2 σχόλια:

AVRA είπε...

:-)

μ'αρεσεις!

μιχαλησ είπε...

Avra,
αμοιβαία τα αισθήματα, που λέει και το άσμα...