Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Ξεκίνησαν τα σχολεία.


Σήμερα άρχισαν τα σχολεία. Θυμάμαι όταν είμουν μικρός το προηγούμενο βράδυ έκανα το πρώτο μου ζεστό μπάνιο. Ότι καιρό και να είχε, έκανα το πρώτο μου ζεστό μπάνιο. Θυμάμαι πώς μύριζε το μπάνιο.
Την άλλη μέρα, φόραγα τα καλά μου ρούχα και βουρ για τις παλιοπαρέες. Στην αρχή το έπαιζα σοβαρός, μπας και ήταν καμιά καινούργια συμαθήτρια και μετά...
Σήμερα, λίγο πολύ, προσπαθούμε να τα περάσουμε στα παιδιά μας, αλλά .. άλλαξαν οι εποχές (που έλεγε και η γιαγιά μου ). Σήμερα για τα παιδιά ήταν μια ίδια μέρα με την χθεσινή, μόνο που, να... άρχισε το σχολείο... Ε.. Εντάξει να και η νέα μας δασκάλα... εντάξει, καλή είναι.. απο αύριο να πάρω και την τσάντα μαζί μου, να την δεί η Αθηνά. ΟΚ... πάμε τώρα. Τέλειωσε ο Αγιασμός, πήραμε και τα βιβλία.. ΟΚ πάμε.
Μια απο τα ίδια λοιπόν. Μα γιατί όχι αφού τα έχουν όλα. Δεν τους λείπει τίποτα. Εϊναι χορτάτα παιδιά και μυρίζουν μπουχτίλα. Έχουν μπουχτίσει, τόσο που νομίζω δεν υπάρχει επιστροφή. Θα είναι για πάντα μπουχτισμένα και θα χαίρονται με μέτρο.
ΟΚ! Πάμε. Τι και αν ξεκίνησαν τα σχολεία..

4 σχόλια:

ellinida είπε...

Καλωσόρισες στην Βλογολάνδη Νότιε.
Μιά ταυτότητα που δεν θ'απαρνηθώ ποτέ. Για το Φάληρο των παιδικών χρόνων με τα γιασεμιά και τα νυχτολούλουδα.

AVRA είπε...

καλη αρχη στο χωρο μας και καλη αρχη στα σχολεια για τις κορες σου !!

ασπαζομαι την αγαπη σου για τα νοτια προαστια καθως και την αποψη σου για την ''μπουχτιλα'' των σημερινων παιδιων.....ειδομεν!

πιστευω οτι ως ενα σημειο μπορουμε να τα βοηθησουμε οι γονεις να μην νιωθουν ετσι...ισως και οχι...

τα ορια ειναι δυσδιακριτα , ειδικα τωρα, σημερα , το δικο μου παρον ειναι δυσκολο απο οτι διαβασες και με εχει πλακωσει η μαυριλα! :-(

YO!Reeka's είπε...

καλορίζικο το βλογ! τα πιτσιρίκια είναι μπουχτισμένα, λες...

Ελπίδα είπε...

Μιχάλη, Καλή αρχή!
Έτσι ακριβώς! Τα παιδιά είναι μπουχτισμένα απ' όλα!Δύσκολα τα βλέπεις ευχαριστημένα. Ίσως γιατί δεν στερήθηκαν...
Εμείς οι μεγάλοι φταίμε. Εμείς τα κάναμε έτσι.
Καλή συνέχεια!